Asigurare RCA

Polița de Răspundere Civilă Auto (RCA) este o asigurare obligatorie prin lege pe care orice șofer trebuie să o încheie pentru autoturismul său. Prin intermediul poliței RCA, cei care au suferit prejudicii în urma unui accident rutier produs din vina șoferului asigurat pot primi despăgubiri pentru daunele materiale și/sau pentru decesul/vătămările corporale suferite.
Concret, dacă ești vinovat de producerea unui accident rutier, polița ta RCA ar urma să acopere daunele produse păgubitului, oferindu-i acestuia compensații, indiferent de situația ta materială sau de locul unde s-a produs accidentul. Limitele de despăgubire pe eveniment sunt de 1.22 milioane de euro (pagube materiale) și, respectiv, 6,07 milioane de euro (vătămări corporale și deces).
Conform legislației în vigoare polița RCA se adresează terțelor persoane pagubite. Este valabilă doar pe teritoriul României, în afara granițelor fiind valabilă polița Carte Verde.
Asigurarea obligatorie RCA este valabilă pe întreaga perioadă menționată în contractul de asigurare indiferent de numărul de accidente în care a fost implicat vehiculul asigurat în perioada respectivă. Numărul de accidente se va reflecta însă o dată cu reînnoirea poliței RCA în clasa Bonus-Malus. Asadar, incidentele pe care le ai pe contractul RCA influențează negativ clasa Bonus-Malus și implicit calculul primei de asigurare. Sistemul Bonus-Malus îi „recompensează” pe proprietarii ai căror mașini nu au fost implicate în accidente, oferindu-le reduceri la prima RCA (Bonus) și îi „penalizează” pe șoferii care au produs unul sau mai multe accidente rutiere printr-o creștere a primei RCA (Malus). Cu alte cuvinte, prețul asigurării crește sau scade în funcție de istoricul rutier de daune al șoferului.

DISCLAIMER
Toate informațiile prezentate pe acest site provin din sursele citate și au caracter orientativ. Informațiile prezentate nu sunt în mod necesar general valabile, complete sau actualizate.www.rosuasigurari.ro nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile prezentate în cadrul paginilor externe, link-urile către alte website-uri fiind oferite strict în scop informativ. Recomandările cuprinse în cadrul paginii nu substituie sursele oficiale de informare. Informațiile furnizate pe acest site nu conferă dreptul la niciun fel de revendicări sau expectative de ordin legal. Conținutul furnizat este de natură generală și nu poate acoperi toate cazurile individuale. Utilizatorii vor folosi pe propria răspundere informațiile furnizate în cadrul acestui site, iar, în cazul unei daune generate de utilizarea serviciilor sau informațiilor furnizate, utilizatorii acceptă că administratorul www.rosuasigurari.ro va fi absolvit de orice răspundere. www.rosuasigurari.ro poate schimba oricând informațiile prezentate pe site, fără notificare prealabilă.

Ne acorda incredere