Asigurarea de garantii

Asigurarea de garantii este o forma de asigurare care aduce completare asigurarii lucrarilor de constructii-montaj si tuturor companiilor din sectorul public/privat care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, in special celor care participa la proceduri de achizitie publica.
Asigurarea de garantii acopera riscurile ce decurg din neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiilor contractuale pentru orice tip de proiect, public/privat.

In functie de necesitatiile companiei tale, poti alege din urmatoarele tipuri de garantii:

Asigurarea de garantie privind oferta de participare la licitatie
Este instrumentul de garantare pe care ofertantul trebuie sa il prezinte beneficiarului in cazul participarii la o procedura de achizitie publica si care are rolul de a proteja beneficiarul fata de posibilitatea neindeplinirii obligatiilor ofertantului pe perioada de valabilitate a ofertei depuse pana la incheierea contractului de achizitie publica sau a acordului cadru.

Asigurarea de garantie de buna executie a contractului
Este garantia acordata beneficiarul lucrarilor de constructii prin care executantul isi asuma toate obligatiile ce ii revin din contractul cadru dintre parti.

Asigurarea de garantie pentru perioada de intretinere/ mentenanta
Se refera la garantia lucrarilor pe care executantul o ofera beneficiarului si totodata la angajamentul pe care si-l ia executantul fata de beneficiar cu privire la buna executie a lucrarii efectuate de catre acesta.

Asigurarea de garantie privind returnarea avansului
Este o garantie oferita de executant in favoarea beneficiarului care garanteaza rambursarea sumei platite in avans de catre beneficiar executantului.

Avantajele oferite prin alegerea Asigurarii de Garantii sunt:
Posibilitatea participarii la mai multe proceduri de achizitie publica
Reprezinta o alternativa a scrisorilor de garantii bancare emise de catre banci, fara blocare de fonduri
Costuri reduse fata de scrisorile bancare
Sfatuirea cu o persoana de specialitate din domeniu
Emiterea garantiei intr-un mod rapid si eficient
Avantaj in constituirea garantiei de catre o societate de asigurari este faptul ca poate fi emisa si in mod conditionat, si nu doar in mod irevocabil si neconditionat precum sunt scrisorile de garantie bancara.

DISCLAIMER
Toate informațiile prezentate pe acest site provin din sursele citate și au caracter orientativ. Informațiile prezentate nu sunt în mod necesar general valabile, complete sau actualizate.www.rosuasigurari.ro nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile prezentate în cadrul paginilor externe, link-urile către alte website-uri fiind oferite strict în scop informativ. Recomandările cuprinse în cadrul paginii nu substituie sursele oficiale de informare. Informațiile furnizate pe acest site nu conferă dreptul la niciun fel de revendicări sau expectative de ordin legal. Conținutul furnizat este de natură generală și nu poate acoperi toate cazurile individuale. Utilizatorii vor folosi pe propria răspundere informațiile furnizate în cadrul acestui site, iar, în cazul unei daune generate de utilizarea serviciilor sau informațiilor furnizate, utilizatorii acceptă că administratorul www.rosuasigurari.ro va fi absolvit de orice răspundere. www.rosuasigurari.ro poate schimba oricând informațiile prezentate pe site, fără notificare prealabilă.

Ne acorda incredere