Asigurare Călătorie / Storno

 Asigurarea de călătorie este un contract încheiat între tine și o companie specializată de asigurări, care te protejează în cazul unor evenimente neprevăzute petrecute in timpul unei calatorii in afara tarii. În schimbul unei prime de asigurare, compania cu care ai încheiat asigurarea de călătorie se angajează să îți achite cheltuielile medicale de urgenta și/sau repatrierea.
O asigurare medicală de călătorie în străinătate oferă multiple avantaje care o transformă într-o poliță indispensabilă. Mai jos, câteva din avantajele unei astfel de polițe:
– nu mai ești nevoit să plătești costul serviciilor medicale de care beneficiezi iar asta deoarece decontarea cheltuielilor se face direct între compania de asigurări care a încheiat asigurarea medicală de călătorie și corespondentul acesteia din străinătate
– asigurarea de călătorie include și riscuri care nu pot fi acoperite prin Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate, cum ar fi: cheltuieli medicale (cheltuieli de spitalizare atât în regim public, cât și în regim privat), cheltuieli de repatriere medicală (cu sau fără însoțitor, cu ambulanța terestră sau aeriană, în funcție de situația medicală), cheltuieli cu repatrierea în caz de deces
– decontarea cheltuielor aferente medicamentelor (recomandate de un medic) ca urmare a unui eveniment medical
– valabilitate în majoritatea țărilor lumii si nu doar în Elveția și statele membre ale Uniunii Europene
– compania de asigurări se obligă, prin contractul încheiat, să te asiste în străinătate, în calitatea ta de asigurat, 24 de ore din 24, fiind în permanentă legătură cu tine în momentele de dificultate
Dacă încă nu ești convins de importanța unei asigurări medicale de călătorie în străinătate, gândește-te la riscurile pe care o astfel de poliță le acoperă. Printre cele mai importante:
– cheltuielile aferente repatrierii medicale
– cheltuielile aferente repatrierii în caz de deces
– transportul de urgență (asigurat de un echipaj de specialitate) la cea mai apropiată unitate medicală
– tratamentul ambulatoriu
– procedurile de diagnosticare, materialele sanitare și medicamentele prescrise de medic
– intervențiile chirurgicale de urgență
– transferul la o clinică de specialitate, dacă este recomandat de medic
– unele polițe acordă despăgubiri și în cazul producerii unor evenimente precum: întârzierea zborului, întârzierea bagajelor, pierderea bagajelor, pierderea documentelor, pierderea sau furtul telefonului mobil și chiar răspundere civilă față de terți
În plus, în schimbul unei sume adiționale, o poliță medicală de călătorie în străinătate poate acoperi și riscuri aferente sporturilor de agrement, cum ar fi: ski, ski nautic, snowboard, patinaj, surfing, echitație, carting, ciclism montan, rafting, alpinism, etc.

Ce trebuie să știi despre asigurarea de călătorie Storno?

Vacanța perfectă trebuie planificată în cel mai mic detaliu: achiziționarea biletelor de călătorie din timp, încheierea unei asigurări de călătorie pentru toți membrii familiei, stabilirea unui itinerariu al călătoriei și așa mai departe. Anularea unei călătorii planificate prin intermediul unei agenții de turism poate fi extrem de costisitoare. De aceea, este important să ai o asigurare Storno care să îți permită să îți recuperezi banii plătiți pentru călătorie dacă nu mai poți merge în urma unui eveniment neplăcut cu care te confrunți.
– decesul sau îmbolnăvirea grava a asiguratului sau a membrilor familiei
– accident rutier
– devastarea locuinței asiguratului în urma unui incendiu, furt, explozii sau calamități naturale.
– citare ca parte într-un proces civil
– concediere neașteptată
– intentarea acţiunii de divorţ de către partenerul de căsătorie

DISCLAIMER
Toate informațiile prezentate pe acest site provin din sursele citate și au caracter orientativ. Informațiile prezentate nu sunt în mod necesar general valabile, complete sau actualizate.www.rosuasigurari.ro nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile prezentate în cadrul paginilor externe, link-urile către alte website-uri fiind oferite strict în scop informativ. Recomandările cuprinse în cadrul paginii nu substituie sursele oficiale de informare. Informațiile furnizate pe acest site nu conferă dreptul la niciun fel de revendicări sau expectative de ordin legal. Conținutul furnizat este de natură generală și nu poate acoperi toate cazurile individuale. Utilizatorii vor folosi pe propria răspundere informațiile furnizate în cadrul acestui site, iar, în cazul unei daune generate de utilizarea serviciilor sau informațiilor furnizate, utilizatorii acceptă că administratorul www.rosuasigurari.ro va fi absolvit de orice răspundere. www.rosuasigurari.ro poate schimba oricând informațiile prezentate pe site, fără notificare prealabilă.

Ne acorda incredere