Asigurare Sănătate

Atunci când te confrunți cu o problemă serioasă de sănătate, analizele medicale, tratamentele și/sau spitalizarea presupun cheltuieli care pot destabiliza orice buget.
Flexibilitatea unei asigurări private de sănătate oferă multiple avantaje. Printre acestea, gestionarea mai ușoară a cheltuielilor medicale, dar și accesul facil la mai multe clinici private și spitale de stat din orice zonă a țării, nu doar din orașul de reședință, dar și din străinătate.
În plus, timpul economisit și posibilitatea de a trece de la un furnizor de servicii medicale, la altul reprezintă alte avantaje incontestabile ale unei polițe private de sănătate.
Astfel, în schimbul unei prime lunare, trimestriale, semestriale sau anuale, compania de asigurări va suporta cheltuielile generate de producerea riscurilor prevăzute în poliță.
Produsele diferă de la o companie de asigurări la alta, dar, în linii generale, o asigurare de sănătate acoperă riscul de accident sau îmbolnavire, preluând costurile generate de serviciile medicale necesare tratării, de la prevenţie, diagnosticare, tratament până la spitalizare şi intervenţii chirurgicale, în limita sumei asigurate stabilite în contract.
Polița de sănătate nu acoperă afecțiunile existente înainte de încheierea contractului de asigurare. Există, însă, asigurări de sănătate care acoperă puseele acute ale condiţiilor medicale pre-existente.

Asigurarea de sanatate pentru companii:

Asigurarea  de sănătate este din ce în ce mai populară în rândul companiilor, fiind unul dintre cele mai importante beneficii extrasalariale oferite angajaților. Cum angajații au posibilitatea de a prelua în asigurare și membrii familiei (soş, soţie, copii), o asigurare de sănătate reprezintă un avantaj important.
La rândul lor, companiile care oferă asigurări de sănătate pentru angajați beneficiază, începând cu data de 1 ianuarie 2016, de anumite facilități fiscale. Conform legislației în vigoare, cheltuiala deductibilă fiscal este, anual, de 400 de euro (echivalentul în lei) pentru fiecare angajat.
Facilitatea fiscală a fost extinsă și pentru primele plătite individual, nu doar pentru cele susținute de angajator. Astfel, deductibilitățile pentru asigurările de sănătate pot ajunge la un nivel cumulat (angajat și angajator) de 800 de euro (echivalentul în lei) de persoană.

DISCLAIMER
Toate informațiile prezentate pe acest site provin din sursele citate și au caracter orientativ. Informațiile prezentate nu sunt în mod necesar general valabile, complete sau actualizate.www.rosuasigurari.ro nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile prezentate în cadrul paginilor externe, link-urile către alte website-uri fiind oferite strict în scop informativ. Recomandările cuprinse în cadrul paginii nu substituie sursele oficiale de informare. Informațiile furnizate pe acest site nu conferă dreptul la niciun fel de revendicări sau expectative de ordin legal. Conținutul furnizat este de natură generală și nu poate acoperi toate cazurile individuale. Utilizatorii vor folosi pe propria răspundere informațiile furnizate în cadrul acestui site, iar, în cazul unei daune generate de utilizarea serviciilor sau informațiilor furnizate, utilizatorii acceptă că administratorul www.rosuasigurari.ro va fi absolvit de orice răspundere. www.rosuasigurari.ro poate schimba oricând informațiile prezentate pe site, fără notificare prealabilă.

Ne acorda incredere